SpringTeam B.V.
Home
Bedrijf
Diensten
WebSphere
Server
Portal
Contact
WebSphere Portal Server

WebSphere Portal Server is een product waarmee bijzondere websites gebouwd kunnen worden. De portal kan gebruikt worden om klanten, werknemers en partners via een punt toegang te geven tot informatie.

Portlets

De portal is opgebouwd uit zo genoemde portlets. Dit zijn kleine sub-vensters waarin specifieke informatie wordt gepresenteerd. De portal wordt geleverd met een groot aantal standaard portlets. Zo zijn er onder andere portlets beschikbaar voor het werken met e-mail, nieuws en kalender informatie.

Aanpassingen voor gebruikers

De informatie die een gebruiker krijgt aangeboden kan op die specifieke gebruiker toegesneden worden. Zo kan een gebruiker, indien hij daar toe geauthoriseerd is, zelf kiezen welke portlets hij wil zien. In bepaalde gevallen kan een gebruiker voor zich zelf ook specificeren wat hij wil zien. Een voorbeeld hiervan is een weer portlet waarbij de gebruiker de steden kan specificeren waarin hij geintereseerd is.

Look and feel

De portal is naar behoefte in te richten. Het is eenvoudig om de look en feel van de website, pagina groepen en zelfs individuele pagina's te wijzigen. Een aantal themas wordt standaard met het product meegeleverd. Naast het toepassen van standaard portlets is het ook gewenst om zelf portlets te ontwikkelen. Een development toolkit wordt met het product mee geleverd.

Schaalbaarheid

De portal is een product dat gebruik maakt van het WebSphere Application Server platform. Daarmee heeft het dezelfde schaalbaarheid als andere applicaties die van het platform gebruik maken.

Versies

WebSphere Portal Server wordt als product steeds verder ontwikkeld. Elke nieuwe versie heeft extra features en verbeteringen. Elke versie is dan ook een beter en completer product dan de voorgaande versies. Van elke versie zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar: zo zijn er enable en extend uitvoeringen. Deze twee uitvoeringen verschillen van elkaar doordat de laatste een veel groter aantal sub-onderdelen (zoals verschillende Lotus producten) meegeleverd worden. Naast de genoemde uitvoeringen bestaat er nog een instap uitvoering, die Portal Express genoemd is. Deze kenmerkt zich vooral door de eenvoudige installatie. Deze versie is vooral geschikt voor kleine en midden grote bedrijven. Het product is alleen op de Windows en Linux platformen beschikbaar.

Kenmerken

Om een aantal opvallende eigenschappen te noemen: multi "virtual portals", de op de gebruiker aangepaste omgeving, heel goede collaboration mogelijkheden tussen de gebruikers, integratie met andere applicaties, gebruikers en groeps-beheer, document-beheer en niet als laatste security met single-sign-on features naar backend applicaties.

Devices

Een gebruiker kan toegang tot de portal krijgen door middel van bijvoorbeeld een laptop met een browser, een tablet of een smart-telefoon.

Meer informatie

Voor meer informatie, een demonstratie of support kunt u vrijblijvend contact met ons op nemen.

Hierarchie en Style functionaliteit Content Management functionaliteit Slechts twee van de vele Portal Server functionaliteiten