SpringTeam B.V.
Home
Bedrijf
Diensten
WebSphere
Server
Portal
Contact
WebSphere Application Server

De application server kent al veel versie. De meest recente versie is zoals de voorgaande versies ook weer een J2EE gecertificeerde applicatie server. Er zijn een aantal edities beschikbaar die allemaal een verschillende doelgroep van gebruikers kennen. Alle edities hebben echter wel dezelfde codebase. Gemeenschappelijk is ook dat alle edities met een browser en vanaf de commandline te beheren zijn. De volgende edities zijn beschikbaar:

  • Express
  • Base
  • Network Deployment
  • Hypervisor Edidtion
  • Process Server

Deze versie is flexibel. Veel applicaties geschreven voor een oudere versie werken meestal zonder hercompileren en zonder problemen op dit platform.

Network Deployment

De Network Deployment editie is in productie het meest gebruikte product uit de reeks. Het is het productie platform waarop onder andere cluster support, failover, workload management, een UDDI-registry en remote management beschikbaar zijn.

Hypervisor Edition

De Hypervisor editie is een spannend product en gebruikt Network Deployment als basis. De uitvoering is bedoelt om service oriented applicaties (SOA) in een virtuele omgeving te integreren en te beheren.

Base

Deze edition is een J2EE compliant server met niet veel extra toeters en bellen. De server is handig voor individuele developers of kleinere productie sites. Er is ook een vrij te gebruiken versie voor ontwikkelaars beschikbaar.

Process Server

Bedrijven die meer doen dan alleen hier en daar een enkele applicatie bouwen hebben andere behoeften. Developers daarvan hebben hrulpmiddelen nodig zoals workflow, state machines, intergratie features, gewoon veel voorkomende extra functies en allerlei mogelijkheden om met performance features te kunnen werken. Dit is precies waar de Process Server editie zich op richt. Samen met development tooling worden middleware elementen geboden die eigenlijk niet mogen ontbreken. Sterker nog waaraan developers tijd gaan en proberen te besteden om deze functionaliteit maar enigszins beschikbaar te krijgen als deze niet voor handen is.

Express

Express verschilt van de base server door de licentie voorwaarden en wat er tot het pakket behoort.

WebSphere Application Serveer Liberty Core

Een lichtgewicht en dynamische versie van de applicatie server die gebaseerd is op het Liverty profile. Het kan van de IBM website worden gedownload.

SpringTeam Services

SpringTeam WebSphere Technology Services en SpringTeam WebSphere Development zijn beschikbaar om een hand te helpen bij ontwikkeling van software, system management en migratie naar nieuwere versies.

Indruk WebSphere Application Server Deelopname WebSphere Application Server