SpringTeam B.V.
Home
Bedrijf
Diensten
WebSphere
Server
Portal
Contact
English

WebSphere

bol

IBM WebSphere bestond oorspronkelijk alleen als applicatie server. Het is echter uitgegroeid tot een volledig middleware platform dat zich over meerdere machines kan uitstrekken. Zoals bij een Operating System kent het WebSphere veel instel en monitor mogelijkheden. Daardoor ook doet het als platform relatief complex aan.

Complex platform

Bij het complex aan doen spelen een groot aantal elementen mee. Bij een applicatie moet rekening worden gehouden met: het netwerk, het operating system, http server, databases, de Websphere administratieve omgeving en de applicatie zelf. Daarnaast spelen er operationele zaken mee als: security, fail-over mechanismen, workload balancing, monitoring, performance tuning, debugging en updates. Dit alles kan zich vertalen in het operationeel houden van een eenvoudige infrastructuur van een enkele machine of in een multi-machine cluster infrastructuur.

WebSphere toegevoegde componenten

Het platform is omvangrijk. Voor WebSphere zijn veel aanvullende producten beschikbaar. Veel van de producten zoals WebSphere Edge server en WebServices Gateway series maken het in zekere zin makkelijker om een goede infrastructuur op te zetten. Maar het vraagt wel steeds meer skills van de organisaties die het toepassen.

Producten op het WebSphere platform

Er zijn niet alleen producten aan het WebSphere platform toegevoegd. Er komen ook steeds meer producten die als applicaties gebruik maken van het platform. En die zelf weer middleware zijn in de vorm van frameworks. Voorbeelden hiervan zijn WebSphere Portal en WebSphere Process Server.

SpringTeam mensen

De mensen binnen ons team hebben met alle facetten van ICT van doen: van idee tot het in productie houden van WebSphere applicaties. Of het hierbij nu gaat om applicatie ontwikkeling, het ontwerpen van high availability sites of het opleiden van mensen van 'operations'.

De medewerkers van SpringTeam hebben veel ervaring met WebSphere producten. In het team zijn er mensen die voor lange tijd door IBM als contractor ingehuurd werden om klanten te adviseren, te helpen en te begeleiden. Als u ook gebruik wilt maken van onze diensten neem dan vrijblijvend contact met ons op.